Kaszę jaglaną przygotowaną na słodko miałam okazję po raz pierwszy zjeść w miniony weekend. Moja przyjaciółka przyrządziła prawdziwą kulinarną ucztę.
Śniadanie było naprawdę syte. A kasza w tej odsłonie posmakowała mi tak bardzo, że jutrzejsze popołudnie poświęcę na prażenie jabłek.Obłęd!
Do przygotowania gigantycznych 3 porcji potrzebujemy:
-150 gr kaszy jaglanej
- gęstego jogurtu naturalnego
- prażone jabłka
- miód
- cynamon
- tarta czekolada
Gwarantuję, że po takim śniadaniu będziecie długo najedzeni. Moja przyjaciółka sama wykombinowała jaglankę w takiej opcji. Za jej przykładem w sobotę też coś pokombinuję.
Sylwuś ;****
pyszne połączenie, prawie jak szarlotka :)
OdpowiedzUsuńPodobnie smakuje ;)
Usuńjak ja się cieszę że znowu zaczęłam jeść kasze:) ale to kasza na dole, potem jogurt i jabłka na wierzch? mniaaaam, zrobię sobie taką śniadaniową ucztę w niedzielę bo na co dzień mam czas na bardzo bardzo szybkie śniadanie:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
dokładnie tak,układamy warstwami - zapomniałam dopisać ;D
UsuńJa uwielbiam bardzo prostą wersję. Do kaszy dodaję pora oraz soli morskiej i gotowe!
OdpowiedzUsuńA ja jakoś do jaglanki się nie mogę przekonać :( ale prażone jabłka brzmią mniam :)
OdpowiedzUsuńMniam! Brzmi pysznie, a wygląda jeszcze lepiej - uwielbiam takie smaki!
OdpowiedzUsuńNomnomnom, jadłabym! <3 W sumie to teraz mi nie robi różnicy czy owsianka czy jaglanka ;)
OdpowiedzUsuńTakie składniki to gwarancja niezwykłego smaku, pycha i jakie zdrowe :)
OdpowiedzUsuńSamo zdrowie i sama słodycz. Uwielbiam jaglankę.
OdpowiedzUsuńWyglada pysznie, uwielbiam zarowno kasze jaglana jak jablka w kazdej postaci dlatego z mila checia sprobuje! :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i duzo zdrowka zycze :)
Jadlam jaglanke ale mnie nie przekonsla moze w tej wersji bedzie inaczej!:-)
OdpowiedzUsuńzazwyczaj jem owsiankę. może czas wypróbować coś nowego.
OdpowiedzUsuńUwielbiam jaglankę na śniadanie! :D na zmianę z owsianką sobie serwuję :D a z jabłkami to już w szczególności lubię! :-)
OdpowiedzUsuńwygląda smakowicie! :)
OdpowiedzUsuńnajważniejsze, że jest cynamon ( :
OdpowiedzUsuńPozdrawiam z Berlina Jecamilove
Obiecuję sobie już od dawna, że zrobię jaglankę i nadal jej nie posmakowałam. :<
OdpowiedzUsuńCudownie że piszesz o tym daniu bo ją właśnie szukam przepisu na coś pysznego na bazie jaglanki. :) a jak prazysz jabłka? Pozdrawiamy
OdpowiedzUsuńJeszcze nigdy nie jadłam kaszy jaglanej na słodko więc chyba czas spróbować.:) ale z tego co czytam to ciekawe połączenie.:)
OdpowiedzUsuń