
Chleb Fitness Style z ziarnami Schulstad to pieczywo żytnie przygotowane z mąki żytniej razowej z dużym (aż 32%) dodatkiem ziarna żyta, wzbogacone siemieniem lnianym. Dzięki starannie dobranym proporcjom i wysokiej jakości składnikom chleb Fitness Style z ziarnami jest świetnym źródłem wielu składników: poprawiającego perystaltykę jelit błonnika, wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, składników mineralnych – zwłaszcza magnezu oraz witamin – szczególnie kwasu foliowego.
Masa netto: 420 g
Masa 1 kromki: ok. 35 g
Ilość kromek w opakowaniu: 12 szt.
Masa 1 kromki: ok. 35 g
Ilość kromek w opakowaniu: 12 szt.
Wartości odżywcze
1 kromka - 71 kcal
B: 1.9
W 12.9 (cukry 2.9)
T: 1
Błonnik 2.1
Sód: 0.2
Jeść czy nie jeść?
Uwielbiam chleby Fitness Style! Nie mają w składzie nic zniechęcającego, więc moja odpowiedź brzmi: Jeść! :)
OdpowiedzUsuńjeść!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Fit
________________________
www.fashionbyfit.blogspot.com
No nie jest to najgorszy skład chleba, jaki widziałam, ale ekstrakt słodowy całkiem niepotrzebny :)
OdpowiedzUsuńBędziesz próbować piec chleb sama? :)
Tak, zbieram się :)
UsuńA moze poprostu chleb pelnoziarnisty? Bo waga tego chlepa jest mala dlatego, ze jest on pozbawiony wody ( nie wiem czy to taka "tekturka";))
OdpowiedzUsuńNie wiem dlaczego, ale wierze w naturalnosc i stare sposoby.
Czyli prawdziwy chleb pelnoziarnisty. Zawiera duzo blonnika (nawet 9g)
reklama pisali do wszystkich
OdpowiedzUsuńCo? Żenada. O każdej współpracy informuję blogerów.
Usuńbardzo lubie ten chleb :)
OdpowiedzUsuńmnie odstrasza i ocet i ekstrat słodowy i regulator kwasowości. Udało mi się znaleźć chleb żytni na zakwasie bez zbędnych dodatków. Niestety widziałam go tylko w jednym sklepie, na szczęście blisko mnie ;)
OdpowiedzUsuńjakoś mam wrażenie, że jest mocno przetwarzany...
OdpowiedzUsuńblonnik ziemniaczany,ocet,ekstrakt slodowy,drozdze? po co to?po co przeplacac? lepiej robic swoj,w pelni naturalny albo znalezc dostawce piekacego bez zbednych dodatkow
OdpowiedzUsuńMoim zdaniem robić samemu lub szukać piekarni robiącej pieczywo pełnoziarniste na samym zakwasie. Chlebek, który pokazujesz nie jest super najlepszym rozwiązaniem, ale moim zdaniem i tak bije na głowę większość pieczywa dostępnego w siecowych marketach i sklepach, więc może być awaryjnym rozwiązaniem. Nie oszukujmy się, nie każdy ma czas, żeby piec cały czas samemu chleb albo jechać na drugi koniec miasta po lepsze pieczywo. Swoją drogą awaryjnym rozwiązaniem w takich sytuacjach może być mrożenie chleba (tak, dokładnie tak jak owoców). Podsyłam też linka do bardzo fajnego artykułu o pieczywie - dużo przydatnych info w pigułce:
OdpowiedzUsuńhttp://cojesc.net/jak-wybrac-prawdziwe-pieczywo/
Nie jem pieczywa "z worków". Polecam Ci natomiast znaleź piekarnię, gdzie kupisz chleb na zakwasie. Nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale zauważyłam że temat jest od pewnego czasu na tyle popularny, że nie powinnaś mieć z tym problemu.
OdpowiedzUsuńraczej jeść ale ja wolę pieczywo z mojej ulubionej piekarni albo z lidla :)
OdpowiedzUsuńNawet dobry skład ma ten chleb.
OdpowiedzUsuńJa wszystko sama piekę, bo po pierwsze jestem uczulona na gluten, a po drugie domowy chleb jest najsmaczniejszy i najzdrowszy :)
daj przepis :P
Usuńjest smaczny, ja polecam ze śliwką :)
OdpowiedzUsuńcałkiem niezły skład. ja z chlebem mam problem, ten z piekarni to nie wiadomo co zawiera, a mama jak piecze to nie używa mąki pełnoziarnistej :/ a do szkoły zabieram codziennie kanapkę i inaczej sobie nie wyobrażam
OdpowiedzUsuńraz na jakiś czas można się skusić :) chociaż taki zapakowany leży nie wiadomo ile w sklepie, najlepiej upiec samemu:D polecam stronkę mojewypieki.com i ten przepis : http://www.mojewypieki.com/przepis/100proc-chleb-zytni
OdpowiedzUsuńOd czasu do czasu można się skusić :) Chociaż wole własne wypieki :)
OdpowiedzUsuńSkład nie najgorszy, powiedzmy, że średni. Szukałabym dalej albo piekła sama :)
OdpowiedzUsuńnigdy go nie jadlam;/
OdpowiedzUsuńUwielbiam ciemne pieczywo. Moim faworytem jest świeży chleb z Lidla. Gwarancja świeżości. Plusem tak zapakowanego pieczywa jest skład,podana ilość kalorii,itd. Oczywiście najlepiej jest upiec swój,ale wiadomo jak to jest z czasem :).
OdpowiedzUsuńjadłam ten chleb i nawet mi smakował ;)
OdpowiedzUsuńskład tego chleba powinien konczyc sie na soli lub drozdzach. nic dalej nie powinno byc. tu nie ma wiele zlych dodatkow, ale jednak pojawiaja sie, a po co je w siebie wpychac? te chlebki sa smaczne, to jednak fakt.
OdpowiedzUsuń