Dzisiejszy trening ( dzień 4 )
Rozgrzewka 15 minut
Ćwiczenia siłowe 40 minut
Platforma wibracyjna 10 minut
Cardio 30 minut
Menu na dzisiaj :
Posiłek po treningowy : miseczka fasolki po bretońsku ok 350 ckal
Obiad : gotowana pierś z kurczaka z warzywami z dipem z jogurtu naturalnego i czosnku ok 350 ckal
Podwieczorek : jabłko i wafel ryżowy 100 ckal
Kolacja : kromka chleba z wędzonym łososiem i pomidorem 130 ckal ( albo dwie, zobaczymy)
Chyba za mało jem jak na taki wysiłek fizyczny. Ale jestem tak zmęczona, że nie mam siły sobie nic robić. Najchętniej ucięłabym sobie krótką drzemkę :)
Obiecałam dodać przepis na fasolkę po bretońsku. Od razu mówię, że składniki, których użyłam pozwoliły nam na stworzenie jednego wielkiego gara i pół mniejszego fasolki. Zobaczcie zresztą sami :
Dobrze, że i ja i R. lubimy fasolę po bretońsku, więc ponad połowę z tego zamroziliśmy, bo gdybyśmy tak jedli to cały czas to bym się chyba w fasolę zamieniła :)
Czemu tak ją lubię ? W trakcie przygotowywania nie użyłam : soli , mąki, śmietany, sosu z torebki, boczku. Wszystkie produkty są jak najbardziej dietetyczne, a jedna porcja fasolki po bretoński to ok 350 ckal.
Składniki
- 2 paczki białej fasoli,
- 2 pętka kiełbasy chudej, ja kupiłam Podwawelską - najbardziej mi smakuje,
- 2 - 3 duże cebule,
- kostka rosołowa - ja użyłam wołowej bo akurat taką miałam w domu ,
- puszka pomidorów z puszki ( śmiało można je zastąpić świeżymi pomidorami ) ,
- 2 kartoniki sosu pomidorowego, ja użyłam Tomatery Primo Gusto,
- przyprawy do smaku ( oregano, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie, papryka chilli, czosnek )
Przygotowanie :
1. Fasolę zalewamy wodą i moczymy przez całą noc.
2. Cebulę kroimy w piórka, kiełbaskę w kostkę , przesmażamy na patelni.
3. Fasolę gotujemy w wodzie z rozpuszczoną kostką rosołową, przez ok 10 minut.
4 Dodajemy pomidory z puszki i dwa sosy pomidorowe, wszystko pięknie rozprowadzamy i mieszamy od czasu do czasu, dodajemy suszoną paprykę chilli, bądź jeśli ktoś woli świeżą.
5. Dodajemy cebulę i kiełbaskę.
6. Tak fasolka powinna się dusić na małym ogniu przez ok 2 godziny.
7. Przed podaniem doprawiamy do smaku dowolnymi przyprawami.
I gotowe ! :) Smacznego.
Możecie także dorzucić do tego jakoś sałatkę, ja uwielbiam grecką :)
Kama a ty jakie ćwiczenia siłowe robisz?
OdpowiedzUsuńKlatka 2x15 5 kg
UsuńPlecy 2x 15 15 kg
Odwodziciele/ przywodziciele 2x 15 25 kg
Zginacze/ prostowniki 2x 15 - 10 kg
Bicepsy z ciężarkami 2x 15 3 kg
Tricepsy 2x15 10 kg
Spięcia 3x15
Suwnica
W następnym tygodniu zmiana :)
Having read this I thought it was very informative. I appreciate you spending some
OdpowiedzUsuńtime and effort to put this information together. I once again find myself spending a significant amount of time both reading and commenting.
But so what, it was still worth it!
Also see my webpage > Go here